pasta-met-tonijnsaus

pasta met tonijnsaus

voor iedereen die geen geld, tijd of kookzin heeft: deze pasta met tonijnsaus is snel klaar, lowbudget en eenvoudig

 

ingrediënten van de week: tonijn & olijven
kok: Jeannette

“De eerste keer dat ik dit gerecht at, was ik 18. Na een avondje stappen fabriekte een goede vriendin van mij dit gerecht in elkaar voor ons allen. Heerlijk hartig en (bijna) net zo lekker als een frietje na een avond goed doorhalen. Daarna begon mijn studententijd en zette ik dit gerecht regelmatig op het menu. Handig ook, want alles komt uit pakjes en zakjes. Tegenwoordig maak ik het nog steeds, maar dan voeg ik er honing- of zoete kerstomaatjes aan toe om het gerecht net even wat meer essentiële voedingswaarden mee te geven. Het blijft een toppertje, een perfect maal voor iedereen die geen zin, tijd, geld of kooktalent heeft!”

ingrediënten (3 personen, waarvan 1 kleine eter)

  • 1 grote ui
  • 1 blik tonijn op olie
  • 1 klein blikje ansjovis op olie (of zoveel als je zelf lekker vindt, minder kan uiteraard ook. Ik houd van hartig 😉
  • 1 zakje olijven zonder pit
  • 2 eetlepels tomatenpuree (tube)
  • 300 g honing- of kerstomaatjes
  • peper naar smaak
  • 250 g spaghetti

recept

Begin met de saus. Snijd de ui in grove stukken. Doe de olie van de tonijn in de pan en bak de ui glazig. Voeg de tonijn, ansjovisjes, olijven (eventueel iets kleiner gesneden) toe en fruit even mee. Voeg de tomatenpuree en eventueel wat extra olie van de ansjovisjes toe en fruit de tomatenpuree even aan (dan gaat de zurige smaak eraf).  Snijd de tomaatjes doormidden en voeg ze toe aan de saus. Voeg een scheutje water toe zodat het een smeuïg geheel wordt en laat nog even sudderen. Zet ondertussen een pan met ruim water op het vuur. Voeg, als het water kookt, zout toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng de saus op smaak met peper en serveer bij de pasta. Bestrooi het gerecht eventueel nog met wat platte peterselie.