
pastasalade caprese
Salade caprese, maar dan met pasta. Snelle zomerlunch in Italiaanse sferen
gerecht van de week: lunch zonder brood
kok: Jeannette
“De boog kan niet altijd gespannen staan. Vandaar ff een té makkelijk, en misschien ook wel gemakzuchtig, recept. Salade caprese plus, zeg maar. Buffelmozzarella, honingtomaatjes & basilicum. En om het lekker voedzaam te maken gooide ik er een restje pasta bij en topte ik het geheel af met een pluk rucola, basilicum en pijnboompitjes. Echt helemaal prima. Simpel en snel klaar. Dat is toch precies wat je wilt als je ’s ochtends vroeg met je duffe hoofd voor de lunch op het werk een salade in elkaar bouwt.”
Ingrediënten (2 volwassenen, 2 kinderen)
- 250 g schelpjespasta, gaar
- 400 g honingtomaatjes, gehalveerd
- 1 komkommer, zonder schil en zaadjes, in blokjes
- 3-4 el pijnboompitjes, licht geroosterd
- 2 potjes buffelmozzarellini
- 75 g rucola
- 20 g verse basilicum
- olijfolie extra vergine
- balsamicoazijn of crèma di balsamico
Recept
Meng in een grote kom de pasta met de tomaatjes en komkommer. Verdeel de buffelmozzarellini er in flakes over. Strooi de pijnboompitjes over de salade. Breng op smaak met een kneep crèma di balsamico of een scheut balsamicoazijn en lekker wat olijfolie en versgemalen peper en zout. Verdeel de rucola en basilicum er pas over vlak voordat je gaat eten.
Lekker met (geroosterd) ciabattabrood en een glas wit