luchtige perzikbavarois met frambozen

kok: Jeannette
ingrediënten van de week: perzik & framboos

“Eigenlijk is een bavarois niet meer dan een lekker luchtig puddinkje. Niks ouderwets, maar juist helemaal van nu! Je kunt er veel verschillende soorten zomerfruit voor gebruiken. Aardbeien, frambozen, citroen, wat je maar wilt. Ik koos voor perziken. Lekkere, rijpe, zoete perziken. Laat ze desnoods nog even na-rijpen op de schaal, als ze nog wat te hard zijn. Het komt de smaak van dit gerecht absoluut ten goede. Deze luchtige bavarois is in een handomdraai klaar en staat heel feestelijk wanneer je hem serveert in kleine (champagne-)coupes. Ideaal als afsluiter van een zomers maal”

recept (4 personen)
250 g perzikvlees (zonder pit en schil dus), 6 frambozen, 75 g suiker, 50 ml water, sap van ¼ sinaasappel, 2½ blaadje gelatine, 1 eiwit, 125 ml slagroom, frambozen ter decoratie

Pureer perzik en frambozen met de staafmixer tot pulp. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Los de suiker in 50 ml water en het sinaasappelsap op in een steelpannetje op het vuur. Haal, zodra alle suiker is opgelost, de pan van het vuur en voeg de blaadjes gelatine toe (knijp ze eerst even uit). Roer totdat ze helemaal zijn opgelost. Laat het mengsel enigszins afkoelen en voeg het toe aan het fruitmengsel. Laat dit verder afkoelen tot lauw. Klop de slagroom lobbig met een heel klein beetje suiker. Klop in een andere kom het eiwit met een snufje zout stijf. Voeg slagroom en eiwit toe aan het vruchtenmengsel en klop het voorzichtig onder elkaar. Verdeel het mengsel over vier coupes en zet ze in de koelkast om op te stijven, reken ca. 2 uur minimaal. Haal de coupes uit de koelkast en verdeel er de resterende frambozen over.