pizza fruit de mer met spinazie

deze snelle pizza komt bijna helemaal ‘uit de diepvries’

 

gerecht van de week: pizza
kok: Lobke

“Pizza maken is leuk, maar kan ook behoorlijk wat tijd kosten. Deze pizza is snel gemaakt en de ingrediënten kun je altijd in huis hebben, want ze komen bijna allemaal uit de diepvries of voorraadkast. Dus ook als je spontaan zin hebt in pizza, hoef je geen bezorger te bellen maar duik je gewoon zelf de keuken in. Bijzonder aan deze pizza is wellicht dat er geen kaas of tomatensaus op zit. Een pizza heeft dat echt niet per se nodig vind ik. Hoewel het mét kaas wel meer een junkfood-karakter heeft natuurlijk, vooral bij rijkelijke hoeveelheden :). De bodem heb ik nu van hartige taartdeeg gemaakt, maar heb je een bol pizzadeeg in de vriezer, dan kan dat uiteraard ook.”

ingrediënten (2 personen)

  • 450 g diepvriesspinazie
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 300 g fruit de mer (diepvries)
  • 1 pakje hartige taartdeeg (diepvries)
  • 1 blikje gegrilde sardines (naturel)
  • peper en zout
  • olijfolie

 

recept

Ontdooi het hartige taartdeeg. Ontdooi de spinazie in magnetron of pan. Ontdooi de fruit de mer in lauw water.

Verwarm de oven voor op 180C (hetelucht).

Snijd de tomaatjes in kleine blokjes en meng met de fruit de mer en de sardines.

Laat de spinazie goed uitlekken.

Maak van het hartige taartdeeg twee ballen en rol ze uit op een beetje bloem. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een pizzablik in met wat olie.

Leg de pizza’s erop en verdeel de spinazie erover. Schep het tomaten-vismengsel erover.

Bak de pizza’s in circa 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Bestrooi met zout en peper uit de molen en wat olijfolie.