
pizza met aubergine
makkelijke pizza voor een makkelijke dag:
half kant-en-klaar, half zelfgemaakt
gerecht van de week: pizza
kok: Lonneke
“Over hoe de perfecte pizzabodem eruit moet zien – dun, dik, krokant of broodachtig-zacht – bestaat altijd veel discussie. Maar wat veel Nederlanders niet weten, is dat in Italië de dikte en de consistentie van de bodem vaak helemaal niets uitmaakt. Waar het de Italianen echt om gaat, is de verteerbaarheid van de bodem. Dat is waar ze het – druk handgebarend – met elkaar over hebben. Ik heb dat bij mijn zus, die in Italië woont, al ettelijke malen meegemaakt. Na het eten van de pizza – die ze daar overigens meestal met bier drinken en niet met wijn – wordt niet gevraagd of de pizza lekker was, maar of hij ‘goed verteerbaar’ (buona digeribile) was. Dan gaat het over de meelsoort, de verhoudingen en hoe het deeg is behandeld qua kneden en rijzen en de tijd die daar voor wordt genomen. Als dat allemaal goed gedaan wordt, heb je bijvoorbeeld echt geen last van een opgeblazen gevoel na het eten van de pizza. Hoe dat na het eten van deze pizza met aubergine zal gaan, durf ik niet te voorspellen. Lekker is ’ie wel!” 😉
ingrediënten (4 personen)
- 1 verse pizza kit (pizzadeeg en tomatensaus), o.a. verkrijgbaar bij AH
- 1 aubergine, in dunne plakken
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 50 g Parmezaanse kaas (flakes of geraspt)
- 40 g rucola
- peper en zout
- extra vierge olijfolie
recept
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en verspreid het over het bakpapier. Verdeel de tomatensaus erover. Bestrooi met een ½ eetlepel knoflookpoeder, een ½ eetlepel oregano en wat peper en zout. Verdeel dan de dungesneden aubergine over de tomatensaus. Bestrooi met de rest van de knoflookpoeder en oregano en nog een beetje peper en zout. Verdeel de Parmezaanse kaas over de pizza en bak de pizza in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten af.
Verdeel de rucola over de pizza met aubergine en besprenkel met olijfolie.