posteleinsoep met pecorinotosti

kok: Jeannette
ingrediënten van de week: postelein & pecorino

“Ach, het is zo’n mooi voorjaar dit jaar. Alle reden dus om van die tere posteleinblaadjes iets te maken wat past bij het seizoen: een voorjaarssoepje. Eet er een knapperige tosti bij met pittige pecorino en zongedroogde tomaatjes als lunch, of serveer er zelfgemaakte croutons bij voor een licht voorgerecht.”

recept (2 personen)
1 sjalot, klont boter, 250 g postelein, ½ L kippenbouillon (van tablet), scheutje slagroom, 4 sneden (spelt)brood, pecorino, (semi-)zongedroogde tomaat op olie

Smoor de sjalot in de boter, voeg in porties de schoongemaakte postelein toe (houd een klein beetje achter ter garnering) en laat de groente slinken. Schenk de bouillon bij het groentenmengsel en laat de soep kort zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Maak ondertussen de tosti’s met pecorino en enkele zongedroogde tomaatjes (ze moeten niet te droog zijn, die tomaatjes). Voeg vlak voor serveren een klein scheutje room toe aan de soep en laat nog even meewarmen.