quinoa-met-geroosterde-lentegroenten

quinoa met geroosterde lentegroenten

voor deze makkelijke maaltijd met quinoa en geroosterde lentegroenten kun je elke goed verkrijgbare groente van het seizoen gebruiken

 

ingrediënten van de week: quinoa & rucola
kok: Jeannette

“De hele gezondheidstrend van superfoods trekt volledig aan mij voorbij. Ik heb er helemaal niks mee. Mijn devies: eet wat je lekker vindt. En dat kan dan zomaar ineens deze makkelijke quinoa-maaltijd met geroosterde seizoensgroenten zijn.”

ingrediënten (4 personen)

  • 1 bosje bosui
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • groene aspergetips
  • 6 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • pittige paprikapoeder
  • oregano (gedroogd)
  • 3 el semi-zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 zak rucola
  • Parmezaanse kaas
  • 250 g quinoa

recept

Maak de paprika, courgette en bosui schoon. Snijd de paprika en courgette in ongeveer evengrote stukken. Schep ze in een kom om met de bosui, aspergetips en knoflookteentjes met oregano, paprikapoeder en peper en zout naar smaak en een paar eetlepels olijfolie. Zet de groenten in een voorverwarmde oven van 180ºC. Schep zo nu en dan om.

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na ca. 20 minuten zijn de groenten klaar. Meng de tomaatjes door de quinoa en verdeel quinoa en groenten over 4 borden. Bestrooi met wat rucola en schaaf er wat Parmezaanse kaas over.