raapstelensalade met chipolataworst

kok: Lobke
ingrediënten van de week: raapstelen & worst

“Raapstelenstamppot, dat at ik vroeger bij mijn opa en oma. Groeide in hun moestuin. Elk voorjaar denk ik weer: ik moet eens iets met raapstelen klaarmaken. En ik doe het nooit. Maar nu ‘moest’ ik wel, voor dit blog. Vanwege het mooie voorjaar, heb ik een salade met raapstelen bedacht. Lekker fris met sinaasappel. Dus ik aan de slag, zet de borden op tafel, maak wat fotootjes van de salade en ga eten. Echt verrukkelijk was het, al zeg ik het zelf… Loop ik vervolgens met de afwas de keuken in, zie ik daar nog die heerlijk zoete navelsinaasappel liggen. Ongeschild, in de fruitschaal. Vergeten… Eerlijk, is eerlijk: ik heb hem niet gemist. Maar ik denk nog steeds dat het er wel lekker bij zal smaken. Ik heb hem nu als toetje gegeten. Ook lekker.”

recept (2 personen)
2 bosjes raapstelen, 5 runderchipolata-worstjes, bosje groene asperges, 2 eieren, 4 rozeval-aardappeltjes, honingmosterddressing, grof zeezout (en 1 sinaasappel)

Was de rozevals en snijd de aardappeltjes in dikke plakken. Bak de worstjes, kook de rozevalplakken
en blancheer de asperges. Bestrooi de aardappels en asperges met grof zeezout. Snijd de worstjes
(en eventueel de asperges) in stukken. Was de raapstelen. Meng dit alles tot een salade. Pocheer als
laatste de eieren: breng water aan de kook (zonder zout, evt met scheutje azijn), haal van het vuur
en breek de eieren in het water (max 2 per keer). Schep ze er met een schuimspaan uit zodra het
eiwit ondoorzichtig is (ongeveer 3 minuten).