
ravioli met paddenstoelen en geitenkaas
snelle vegetarische maaltijd met ‘pastakussentjes’ en zachte geitenkaas. Ideaal om restjes groente in te verwerken
gerecht van de week: vegetarisch
kok: Lonneke
“Het is de favoriete pastamaaltijd van onze jongste: pastakussentjes. Deze ravioli met paddenstoelen en geitenkaas is handig om groenterestjes in te verwerken. Ik heb het al eens gemaakt met restjes geroosterde pompoen, aubergine, wat sperziebonen en zelfs stukjes gekookte aardappel. In dit gerecht met verse ravioli smaakt het allemaal even heerlijk. Heb je kinderen die niet van paddenstoelen houden? Geen probleem, die heb ik ook… Gewoon de kastanjechampignons of portobello’s superfijn ‘snipperen’ en vervolgens goed doorbakken met de uien en knoflook. Je vindt de paddenstoelen niet meer terug, maar de krachtige, hartige smaak blijft. Een topper onder m’n snelle vegetarische gerechten.”
ingrediënten (4 personen)
- 500 g verse ravioli (bijv. met kaas, ricotta-spinazie of funghi)
- 250 g paddenstoelen, bijv. kastanjechampignons of portobello’s
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 rode (punt)paprika, in reepjes
- ½ courgette, in stukjes
- 4 rijpe tomaten, in stukjes
- 100-150 g zachte geitenkaas naturel (ik kies altijd die van Bettine Blanc)
- 50 g rucola
- versgemalen peper en zout
- olijfolie
recept
Zorg dat je alle groenten gesneden of gesnipperd hebt. Zet een grote pan met ruim water en wat zout op het vuur voor de ravioli.
Bak in een wok of grote braadpan de uien en knoflook in een flinke scheut olijfolie tot ze zacht zijn en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak ruime tijd tot het vocht uit de paddenstoelen verdampt is. Bak achtereenvolgens eerst alle rauwe groenten (behalve de tomaten) en daarna eventueel restjes bereide groenten met de uien mee. Kook ondertussen de verse ravioli beetgaar en bewaar na het afgieten een paar scheutjes van het kookvocht van de pasta.
Bak op het laatst de tomaten mee met de groenten en breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas over de groenten en roer daarna de nog warme ravioli door het groentenmengsel. De geitenkaas zal grotendeels smelten. Voeg evt wat kookvocht van de pasta toe.
Meng eventueel ook de rucola vast door de ravioli met geitenkaas of serveer de rucola apart.