risotto met groene lentegroenten

dit groene gerecht smaakt goed op frisse én warmere voorjaarsdagen

 

thema: lentegroenten
kok: Lobke

“Ja, hij is goed gevuld, deze risotto. Maar doordat het lichte groentes zijn, is het een heerlijk fris gerecht. Tip: vervang de venkel door gekookte witte asperges, ook heerlijk!”

ingrediënten (2 personen)

  • 1 zakje verse babyspinazie
  • 200 g (verse) erwtjes
  • 1 middelgrote venkelknol
  • 200 g risotto
  • 1 flinke sjalot
  • teentje knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 75 g oude geitenkaas, geraspt
  • peper en zout
  • 1 theel dille
  • olijfie
  • optioneel: 2 eieren 

recept

Kook 1 liter water en maak bouillon van twee groentebouillonblokjes. Zet op laag vuur.

Snipper de sjalot, verhit olijfolie in een wok en fruit de ui. Pers er het teentje knoflook in uit en fruit mee tot de ui glazig is. Voeg de risotto toen en fruit ook die een paar minuten mee onder voortdurend roeren. Blus af met een pollepel bouillon. Voeg steeds extra lepels bouillon toe wanneer deze bijna is ingekookt, zodat de rijst steeds nat blijft. Blijf steeds roeren. De risotto is na ongeveer 25 minuten gaar.

Snijd de venkel in reepjes (verwijder het harde hart) en besprenkel met olie en dille. Verhit een grillpan en grill de venkel circa 8 minuten.

kook de eieren zoals jij dat lekker vindt.

Verhit in een hapjespan of andere wok wat olie en roerbak de spinazie tot hij geslonken is. voeg in de laatste 5 minuten dat de rijst nog moet koken de erwtjes toe. Wanneer de rijst gaar is en bijna ingekookt, roer er dan de kaas doorheen. Voeg op het laatst de spinazie en venkel toe en serveer met een gekookt ei.