
risotto met jonge postelein en pecorino
kok: Lobke
ingrediënten van de week: postelein & pecorino
“Risotto kost altijd even net iets meer tijd om te bereiden dan gewone rijst, maar màn wat vind ik deze korrel lekker! Dus die extra 10 minuten, die neem ik dan gewoon even. Postelein had ik nog nooit eerder klaargemaakt om de simpele reden dat ze het bij ‘mijn’ supermarkt nooit hebben. Ik ben er nu special voor naar de markt gegaan en heb daar een behoorlijke bos jonge, biologische postelein gescoord. Ik heb er in dit gerecht voor gekozen de postelein te blancheren, want rauwe groenten in de risotto vind ik niet lekker.”
recept (2 personen)
250 g jonge postelein, 80 g pecorino, 200 g risotto, 1 teentje knoflook, 2 sjalotten, 100 ml witte wijn,
1 l groentebouillon, zwarte peper uit de molen
Zet een pan met groentebouillon op laag vuur. Fruit in een wok de sjalot met de knoflook in olijfolie en voeg de risotto toe. Roer tot de risotto glazig is en blus af met witte wijn. Voeg telkens wanneer het vocht verdampt is hete groentebouillon toe, tot de rijst gaar is (blijf geregeld roeren). Als de rijst bijna gaar is, blancheer dan de postelein (paar minute in kokend water). Meng de geraspte pecorino door de risotto en vervolgens de postelein. Maal er wat verse peper over.