
salade met bonen uit blik, appel en makreel
koken uit blik kan heel lekker (en snel!) zijn
gerecht van de week: uit de voorraadkast
kok: Lobke
“In mijn voorraadkast staan naast de standaard producten als rijst en pasta ook altijd een aantal blikken peulvruchten, zoals kikkererwten, linzen en diverse soorten bonen. Alsook blikjes vis: makreel, sardines en ansjovis. Een combinatie van twee blikjes met bijvoorbeeld verse sla (en/of pasta met saus) en je hebt een snel doordeweeks gerecht. Koken uit blik kan heel lekker zijn en is vaak snel.”
ingrediënten (2 personen)
- 1 blikje makreel (naturel, 85 g)
- 1 blik bonenmix (250 g)
- 1 zakje sla (75 g)
- 10 bolletjes mini-mozzarella (0,5 zakje)
- 1 appel
- peper en zeezout uit de molen
- olijfolie extra vierge
- optioneel: brood of crackers voor erbij met tapenade of naturel roomkaas
recept
Schil de appel, verwijder het klokhuis (of andersom) en snijd in stukjes. Meng met de andere ingrediënten, besprenkel met olie en maal er peper en zeezout over.