
salade van kievitsbonen met gevulde eieren
kievitsbonen worden eind september geoogst
gerecht van de week: diner met ei
kok: Lobke
“Sjiek gerechtje toch? Deze gevulde eieren met erwtjes en munt op een bedje van kievitsboontjes. Klinkt enorm als voorjaar, kievitsbonen, maar ze komen pas net vers van het land (eind september). Een heerlijke peulvrucht die ik zelf eerlijk gezegd nog nooit bij de groenteboer heb gezien. Gelukkig krijg ik ze elk jaar vers van het land vanuit de moestuin die Fred op zijn werk heeft :). Gevulde eieren heb ik nog nooit eerder gemaakt, maar ik vond het heel leuk om te doen. En als je het eigeel naar eigen smaak kunt verrijken met extra ingrediënten, is het veel spannender dan de standaard gevulde eieren met eigeel en mayo. Maar ik vond het vooral leuk omdat ik een mega oldskool ‘spritze’ (hard plastic spuitmachine voor slagroom en deeg, bruin met oranje) op een rommelmarkt in Duitsland heb gevonden die ik hiervoor kon gebruiken!”
ingrediënten (2 personen)
- 4 eieren
- 50 g doperwtjes (diepvries)
- 400 g verse kievitsbonen (borlotti-bonen)
- peper en zout
- 0,5-1 stokbrood
- 4-5 eetl olijfolie extra vierge

kievitsbonen

Old skool ‘spritze’, ofwel spuitzak
recept
Kook de eieren hard.
Ontdooi de erwtjes. En kook ze beetgaar in circa 3 minuten.
Dop de bonen. Kook ze in gezouten water beetgaar (circa 10 minuten).
Halveer de eieren en mix het eigeel met de olie, munt en wat peper.
Schep of spuit het met een spuitzak in de gekookte eiwitten en serveer op een bedje van boontjes.
serveer met vers stokbrood