salade met peer, walnoten, eendenborst en blauwe kaas

kok: Lobke
ingrediënten van de week: peer & walnoot

 “Iperen-aan-boom-LHn onze tuin staat een perenboom die dit jaar bijna bezweek onder het gewicht van zijn peren. Zo leuk en lekker om fruit van een eigen boom te eten! Maar het wordt nog een klus om ze allemaal te verwerken… Gelukkig houd ik heel erg van peren en lijken de gerechten van Jeannette en Lonneke me ook superlekker. En sowieso geef ik altijd veel appels en peren weg. En kook ik er veel tot moes. Want zodra ze van de boom zijn gehaald, zijn ze nu eenmaal beperkt houdbaar.”

recept (2-3 personen)
1 pakje gerookte eendenborst, 2-3 conference peren, 150 g gemengde sla (ik gebruikte 1 zakje veldsla en 75 g verse spinazie) 75 g walnoten, 75 g blauwaderkaas
dressing: 1 eetl balsamicoazijn, 2 eetl olie, 1-2 theel honing, 1 theel grove mosterd, peper en zout

Schil de peren en snijd elk in 8 parten. Maak dressing door de ingrediënten goed te mengen. Schep de dressing door de sla. Verdeel de sla over 3 borden, verdeel vervolgens de plakjes eendenborst, de peer-parten en de walnoten. Verkruimel de kaas boven de borden.