salade met quinoa, gerookte kipfilet en avocado

kok: Lobke
ingrediënten van de week: kip & avocado

“Vanaf het voorjaar, zodra de zon in beeld komt, eet ik het liefst koude of lauwwarme salades. Omdat het eenvoudig te bereiden is en lekker licht. Om een salade voldoende te laten zijn als maaltijd eet ik er brood, pasta of in dit geval quinoa bij of verwerk ik het in de salade. In een salade waarin avocado en kip zitten, doe ik eigenlijk altijd mango. Een heilige drie-eenheid wat mij betreft.”

recept (2 personen)

100 g gerookte kipfilet, handvol witte quinoa, 1-2 avocado’s, 1 mango, 3 eetl hüttenkäse, 1-2 stengels bosui, 75 g gemengde sla, peper en zout, citroensap

Was de quinoa en kook circa 15 minuten. Snijd intussen de kipfilet en bosui in reepjes. Schil de mango, snijd aan 1 zijde van kroon tot onderkant een aantal keer in en snijd de mangoreepjes er langs de pit op eraf. Herhaal aan de andere zijde. Halveer de avocado, schap met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in reepjes. Breng de quinoa op smaak met peper, zout en citroensap. Schep er hüttenkäse doorheen. Doe de sla in een kom of op de borden, samen met de rest van de ingrediënten.