quinoa met veldsla, munt, halloumi, granaatappel en lam

deze lauwwarme maaltijdsalade met halloumi en lamsvlees past ook prima bij koude dagen

 

ingrediënten van de week: halloumi & granaatappel
kok: Lobke

 “Eigenlijk klinkt dit gerecht best wel lente-achtig: lam met veldsla en verse munt. Maar hij smaakt (ook) naar herfst en daarmee past deze maaltijdsalade prima op koude dagen. De quinoa en halloumi zijn warm en zoutig smaken heerlijk in combinatie met granaatappel. De grillkaas was voor mij een ontdekking; dit was de eerste keer dat ik het at. Heerlijk vind ik het!”

ingrediënten (2 personen)

  • 100 g rode quinoa
  • scheut citroensap
  • 1 eetl kwark
  • 150-200 g halloumi (grillkaas)
  • 0,5 granaatappel
  • 75 g veldsla (1 zakje)
  • blaadjes van 6 takjes verse munt
  • 300 g lamsrack (4 koteletjes)
  • peper en zout uit de molen, zout
  • olijfolie

Tip: vervang de veldsla door verse spinazie

recept

Breng de quinoa aan de kook in gezouten water en kook in circa 15 minuten gaar.

Halveer de granaatappel en klop met een houten pollepel de pitjes (en wat sap) uit een van de helften in een schaal. Voeg de veldsla en muntblaadjes toe.

Smeer een grillpan in met een beetje olijfolie en verhit de pan. Snijd de halloumi in plakken en grill deze aan beiden zijden bruin.

Snijd de lamsrack in 4 ‘koteletjes’, smeer ze in met olijfolie, bestrooi ze met peper en zout uit de molen en grill ze circa 3 minuten per zijde.

Meng de quinoa met kwark en citroensap en leg samen met de halloumi op de veldsla.

Serveer met de lam.