
salade van krieltjes, erwtjes en haricots verts
Het is weer tijd voor maaltijdsalades! Zoals deze met krieltjes
ingrediënten van de week: aardappel & erwtjes
kok: Lobke
“Dit gerecht lijkt veel op het gerecht dat Lonneke maakte voor Pasen (ik heb ff niet zo goed opgelet ?), maar smaakt toch heel anders. Het is geen traditionele aardappelsalade met mayonaise of crème fraiche. Wij hebben het als koud hoofdgerecht gegeten, want ja: de zo’n schijnt, dus het is weer tijd voor maaltijdsalades! De ansjovis kun je ook heel goed vervangen door gerookte zalm. Of je laat de vis helemaal weg wanneer je het als bijgerecht serveert.”
ingrediënten (2-3 personen)
- 500 g krieltjes
- 1 blikje ansjovis op olie (MSC)
- 75 g haricots verts
- 100 g erwtjes (diepvries)
- 2 eieren
- olijfolie extra vierge
- circa 6 cocktail augurkjes
- peper en zout uit de molen
recept
Boen de krieltjes schoon en kook ze circa 8-10 minuten (niet al te gaar). Kook de eieren. Dop de boontjes en blancheer samen met de erwtjes circa 4 minuten in kokend, gezouten water.
Snijd de augurkjes in blokjes en de krieltjes in parten. Pel de eieren en hak ze fijn. Haal de ansjovisjes uit het blikje.
Meng alles. Sprenkel er olie over en maal er peper en zout over.