salade met quinoa, witte bonen en avocado

De tijd van salades is weer aangebroken. Liefst met veel kleur 🙂

thema: kleur op je bord
kok: Lobke

“Onlangs kocht ik het boek Velochef, van de kok van team Sky. Superlekkere gerechten voor topwielrenners. Ik heb er al veel inspiratie uit opgedaan en heb ook weer wat ingrediënten uit de voorraadkast en supermarkt gehaald die ik al een tijdje niet gebruikt had. Zoals Quinoa. Deze salade uit het boek Velochef is echt een aanrader: licht en voedzaam (veel plantaardig eiwit). Ik heb er nauwelijks iets aan gewijzigd – alleen een andere verhouding van hoeveelheden en rozijnen vervangen door vijg. Dus dit is een bijna-plagiaatje. Geniet ervan. :)”

ingrediënten (2 personen)

  • 300 g gele en rode cherrytomaten
  • 2 avocado’s
  • 1 bosje platte peterselie
  • ca. 100 g canelli bonen
  • 150 g quinoa
  • het sap van 1 limoen 
  • 1-2 eetl extra vierge olijfolie
  • handvol verse tuinkers (of andere cress)
  • 4 gedroogde vijgen
  • zeezout & peper

recept

Kook de quinoa (ca 15 minuten, volg de verpakking).

Halveer de tomaatjes.

Snijd de avocado doormidden, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd in grove stukken.

Snijd de vijgen in stukken en de peterselie fijn.

Meng het limoensap met de olijfolie, zout en peper. Spoel de bonen af. Doe de bonen in een kom en mix met de dressing.

Giet de quinoa af, meng met bonen en voeg de avocado, vijgen en tomaten toe. Maak af met de tuinkers of cress.