
sandwich gegrilde groenten
vegetarisch of met sardines, in beide gevallen is dit broodje gegrilde groenten heerlijk!
gerecht van de week: sandwich
kok: Lobke
“Ik neem niet vaak de tijd om een echt goede lunch te maken in het weekend en doordeweeks eet ik met ‘de pot’ mee op mijn werk. Maar zo af en toe kan ik echt zin hebben om er werk van te maken. Deze stokbrood-sandwich met gegrilde groenten en kikkererwten-geitenkaasspread is een topper! Dit gerecht is super voedzaam, vol smaak en eenvoudig gemaakt. Je kunt ook meer van de gegrilde groenten maken door een hele courgette, aubergine en zoete aardappel te grillen en te bewaren in koeling of diepvries. Ben je de volgende keer lekker snel klaar. Of je gebruikt ze de dag erna in een couscoussalade of pasta. Uiteindelijk heb ik als extraatje nog gegrilde sardines uit blik op de broodjes gedaan. Héérlijk!”
ingrediënten (2 personen)
- 100 g courgette
- 100 g aubergine
- 60 g zoete aardappel/bataat
- 3 eetl kikkererwten uit blik
- 1 eetl zachte geitenkaas
- peper en zout
- limoensap van 0,5 limoen
- 1 teentje knoflook
- 5 eetl olijfolie
- optioneel: 1 blikje gegrilde sardines (naturel)
- 2/3 stokbrood of 6 sneden dikgesneden brood
recept
Pers het teentje knoflook uit in de olijfolie. Maal er wat peper en zout bij.
Snijd de groenten in plakjes en meng met de knoflookolie.
Laat een grillpan heet worden en gril de groenten aan beide zijden.
Schep de kikkererwten in een kom, plet ze met een vork en meng de geitenkaas en het limoensap erdoor.
Snijd 1/3 stokbrood in tweeën en beleg met de helft van de spread en de groenten. En eventueel de helft van het blikje sardines. Herhaal voor het tweede broodje.