
sandwich gerookte makreel met appel en limoenmayonaise
appel en waterkers geven deze sandwich met makreel een frisse bite
gerecht van de week: sandwich
kok: Lonneke
“Mijn sandwich gerookte makreel met appel en limoenmayonaise bombardeer ik bij deze tot een ‘MLA-sandwich’ (mackerel, lettuce, apple). Of hij net zo populair gaat worden als de overbekende BLT-sandwich weet ik niet, maar ik vind hem minstens zo lekker! De appel combineert perfect met de vette vis en de waterkers geeft het net wat meer bite dan ‘gewone’ sla. Wees niet te zuinig met zwarte peper!”
ingrediënten (2 personen)
- 4 boterhammen (ik gebruikte biologisch speltbrood met zonnebloempitten van AH)
- 150 g gerookte makreelfilet
- 1 appel, in plakjes
- 4 el mayonaise
- 1 limoen
- 1 handje waterkers
- ½ rode ui, gesnipperd
- 1 el extra vierge olijfolie
- versgemalen peper en zout
recept
Rooster de plakjes brood in een broodrooster. Roer wat limoenrasp en een kneepje limoensap door de mayonaise en besmeer de vier geroosterde boterhammen met de limoenmayonaise. Beleg twee boterhammen met de makreelfilets, plakjes appel, waterkers en wat gesnipperde rode ui. Bestrooi royaal met peper en een beetje zout en besprenkel eventueel met wat olijfolie. Leg de andere twee besmeerde boterhammen erop en snijd ze schuin door. Zet de sandwiches eventueel vast met een cocktailprikker.