sandwich met gegrilde kip en avocadospread

kok: Jeannette
ingrediënten van de week: kip & avocado

“Ik ben geen brood-eter. Nooit geweest ook. Met zo’n droge of kleffe bruine volkorenboterham met kaas krijg je mij niet blij. Al toen ik klein was bakte ik aardappeltjes of een omelet voor mezelf in de schoolpauze. Kortom: ik ben meer van de warme hap. Vandaar deze kruising tussen warm eten en traditionele boterham. De pittige gegrilde kip met de frisse en romige avocadospread maken van elke boterham een allesbehalve saaie lunch. Lekker snel klaar ook, wel zo handig!”

recept (2 personen)
4 flinke sneden witbrood, ca 150 g kipdijfilet, pul biber, peper en zout, olijfolie, 1 avocado, sap van ¼ limoen, schep zure room

Verwarm de grill voor. Bestrooi de kip met peper, zout en pul biber en wrijf hem licht in met olie. Gril de kip totdat deze gaar is (ca. 10 min). Maak ondertussen van de avocado, een scheutje limoensap, wat yoghurt of zure room, een beetje olijfolie, pul biber, peper en zout naar smaak een smeuïge substantie. Haal de kip van de grill, snijd hem in repen en gril vervolgens de sneden brood totdat er strepen op staan. Verdeel de avocadospread en de kip over twee sneden brood. Top eventueel af met wat rucola of andere sla en leg de andere twee sneden erop. Serveer er een partje limoen bij en de rest van de avocadospread. Succes verzekerd.