slavink van vis met tuinerwten

kok: Lobke
ingrediënten van de week: doperwten & ham

“Als we vroeger friet aten, was dat vaak met erwtjes en appelmoes erbij, zodat het niet helemaal een ongezonde hap was. Nog steeds vind ik de smaken van erwten en appel superlekker bij elkaar. Het geeft me een soort nostalgisch kindermenu-gevoel.”

recept (2 personen)
200 g erwtjes (diepvries), 200-250 g victoriabaars of witvisfilet, 4 plakken rauwe ham (serrano), 1 pastinaak, 2 appels (Elstar), 1/2 zakje vanillesuiker, olie, zout en peper

Snijd de pastinaak in heel dunne plakjes en de geschilde appel in blokjes. Rooster de pastinaak in een oven van 180C (circa 15 minuten) of grill ze in een grillpan. Kook de appelblokjes met een klein beetje water en vanillesuiker zacht. Voeg eventueel een snufje kaneel toe en prak tot (grove) moes. Bak de vis in olie in een koekenpan gaar. Maal er wat peper over. Haal uit de pan en verdeel de vis in 4 stukken. Rol ze in de plakken ham. Bak de vis in ham kort aan beide zijden in een droge, hete grill- of koekenpan. Kook de erwtjes 5 minuten en breng op smaak met zout.