
smoothie met kersen en amandel
romige smoothie met kersen en amandel; het perfecte zomerontbijt.
ingrediënten van de week: kersen & amandel
kok: Jeannette
“Vroeger hadden wij in de tuin een morellenboom. Ze zagen er altijd zo verleidelijk uit, die morellen met hun frisrode kleur, maar om zo uit het vuistje te eten was het niet echt een succes, want morellen zijn (erg) zuur. Mijn ouders maakten er vaak likeur van/mee. En dat ging heel goed met die morellen. Als mijn oma op visite kwam nipte zij regelmatig aan zo’n klein glaasje likeur, met de kersen er nog in. Zo heel af en toe mochten wij ook een klein nipje nemen of er een hele kers uit snoepen. Een feest. Dus uiteindelijk heb ik er toch hele goede herinneringen aan, aan die zure kersen. Afijn, de morel, die kom je niet tegen op de markt of bij de boer. Kersen daarentegen wel. Mooi dieprood van kleur, lekkere dikkerds. Mmmm, ik ben er gek op. Deze week is het warmer dan 30 graden. Reden genoeg dus om niet in de keuken te staan. Ik maakte een zomerse smoothie met kersen. Perfect als licht zomerontbijt. Kun je geen verse kersen vinden? Deze smoothie kun je ook maken met kersen uit de diepvries.”
ingrediënten (1 groot glas)
- 20 kersen (vers of diepvries)
- 1 banaan
- ca. 125 ml amandelmelk
- 6 blanke amandelen
- 1 theelepel kokosrasp
- snuf kaneel
recept
Ontpit, indien nodig, de kersen en pureer ze samen met de banaan en amandelmelk. Rooster de amandelen en hak ze zijn. Doe de smoothie over in een groot glas. Bestrooi met de amandelen en kokosrasp en maak af met een snuf kaneel.