snelle pasta met paprika en tonijn

eenpansgerecht met pit in de kleuren van de Italiaanse vlag: groene courgette, witte ricotta en rode paprika

ingrediënten van de week: paprika & ricotta
kok: Lonneke

“Mijn zusje woont nu ruim 5 jaar in Italië. In hun eerste zomer daar, gingen we bij hun langs in de regio de Marken. Na een lange reis kwamen we ’s avonds moe en hongerig aan. In een kwartier flanste mijn zusje toen dit eenpansgerecht op tafel en iedereen – inclusief vier kleine kinderen die niet zo van ‘dingetjes’ in de pasta houden – smulde van de eenvoudige maaltijd. Een snel, simpel en smaakvol pastagerecht kan ik altijd wel waarderen dus sindsdien staat deze snelle pasta met paprika en tonijn regelmatig bij ons op tafel. Omdat je het op twee gaspitten kunt maken en de ingrediënten overal in Europa goed te krijgen zijn, is het ook nog steeds een favoriet vakantiegerecht.”

ingrediënten (4 personen)

  • 2 rode (punt)paprika’s
  • 250 g ricotta (= 1 bakje)
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 1 blikje duurzaam gevangen tonijn (bijv. Albacore of Skipjack tonijn)
  • 400-500 g pasta van durum tarwe (bijv. fusilli van De Cecco)
  • pittig paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout uit de molen

recept

Snijd de rode ui, paprika en courgette in stukjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin de ui. Bak daarna de paprika en courgette mee. Voeg als de groenten goed gebakken zijn de tonijn en ricotta toe en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Kook ondertussen de pasta in gezouten water beetgaar (al dente). Giet af en bewaar een kommetje van het kookvocht. Roer de pasta door het tonijn-ricottamengsel. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Dit gerecht kan mij vaak niet gepeperd genoeg zijn, dus ik zet de pepermolen altijd op tafel 🙂  Lekker met een salade van rucola.