snelle pizza met zwarte bonen en feta


binnen een kwartier gereed en makkelijk uit de hand!

 

gerecht van de week: ‘bord op schoot’
kok: Lobke

“Vroeger hadden we bij mijn moeder thuis de regel dat we altijd aan tafel, gezamenlijk aan het ontbijt en avondeten zaten. Om te kletsen over wat de dag zou gaan brengen en wat hij gebracht had. Als kind wilden wij soms ook echt graag met het bord op schoot, voor de tv. Bijvoorbeeld in de tijd van het Songfestival en de films over ‘Herbie’, die rond etenstijd op televisie waren. Opnemen of terugkijken bestond toen niet. Als oplossing zette mijn moeder de eettafel bij de tv, zodat we toch aan tafel aten. Want regels zijn regels 🙂 Inmiddels eet ik nog steeds het liefst samen aan tafel maar soms toch met het bord op schoot. Voor de televisie of buiten op een tuinbankje. Deze snel-te-bereiden-pizza kan makkelijk uit de hand gegeten worden. Ook handig op een (straat)feestje.”

ingrediënten (2 pizza’s)

  • 1 blik zwarte bonen (ca 400g)
  • 2 pizzabodems (ik heb Bio speltbodems gebruikt)
  • beetje frito
  • 2 tomaten (taart Tom)
  • 100 g fetablokjes
  • 2 kleine of 1 grote rode ui
  • eetl rozemarijntakjes (vers of gedroogd)
  • 4 eetl olijfolie
  • teentje knoflook
  • peper en zeezout

 

recept

Verwarm de oven voor op 200C.

knijp het teentje knoflook uit in de olijfolie, meng goed en sprenkel 2 eetlepels olie over elke pizzabodem.

bedek met 1-2 eetl frito

Verdeel de parmezaan over de tomatensaus of top de pizza er straks mee af.

spoel de bonen uit blik af, laat uitlekken en verdeel over de pizza’s.

snijd de tomaat in plakjes en de ui in ringen en bestrooi met rozemarijn en zeezout. Leg op de pizza’s.

verdeel de fetablokjes over de pizza’s.

Bak ze in 8-10 minuten gaar (volg wat de verpakking aangeeft). Snijd in 6-8 parten.