
Spaanse tortilla met aardappel, zalm en erwtjes
de Spaanse tortilla is een ultieme restverwerker. Door de aardappels en zalm een volwaardige maaltijd of (koud) een heerlijk hapje op een tapasbuffet
ingrediënten: aardappel & erwten
kok: Jeannette
“Een Spaanse tortilla is een ultieme restverwerker. Net als nasi. Je gooit erin waar je vanaf moet, wat eieren erbij en klaar! Ik had dus nog liggen: zalm, erwtjes (altijd) en wat aardappeltjes. Een toppertje voor jong en oud. Niet alleen perfect voor doordeweekse dag. Ook helemaal goed als onderdeel van een tapasbuffet”
ingrediënten (hoofdgerecht voor 3 personen, hapje voor 6)
- 500 g aardappelen
- zonnebloemolie
- 1 (rode) ui
- 6 eieren
- handje diepvrieserwtjes, ontdooid
- 200 g gerookte zalm
- 10 peppadews
- verse peterselie
recept
Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes om en om knapperig bruin.
Haal ze uit de pan. Verhit opnieuw wat olie in de pan. Snipper de ui en fruit deze aan. Klop ondertussen de eieren los met wat peper en zout. Snijd de zalm in stukjes en de pappadews fijn. Voeg ze samen met de aardappelpartjes en erwtjes toe aan het eimengsel. Bak de omelet op laag vuur goudbruin. Draai hem om met behulp van een groot bord of het deksel van de pan en bak ook de andere kant goudbruin.
Bestrooi vlak voor serveren met wat fijngehakte peterselie. Ook lekker om koud te eten.