
spinaziebroodje met Turkse kaas
vanaf nu hoef je niet meer naar de Turkse bakker voor zo’n heerlijk spinaziebroodje, maar maak je dat gewoon zelf!
ingrediënten van de week: spinazie & bladerdeeg
kok: Jeannette
“Té lekker, de spinaziebroodjes van de Turkse bakker. Hoog tijd om zelf eens mee te gaan experimenteren. Koop je ingrediënten bij voorkeur bij de Turkse of Marokkaanse super. Lukt dat niet, gebruik dan wilde spinazie en Dodoni-fèta van de ‘gewone’ supermarkt”
ingrediënten (voor 8-10 stuks)
- 1 bos spinazie (ca 250 g), of ca. 250 g wilde spinazie
- 1/2 bos platte peterselie
- 1 sjalot
- 1 rode peper
- 2 el olijfolie (om mee te bakken)
- ca. 200 g Tulum peyniri (Turkse kaas uit blik of pot)
- peper en zout
- 8-10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei
- sesamzaadjes
recept
Was de spinazie en peterselie en snijd deze grof. Snipper de sjalot en snijd de rode peper (als je ervan houdt: met zaadjes) fijn.
Warm de oven voor op ca. 200ºC. Verhit de olie in de wok en bak sjalot en rode peper snel aan. Voeg nu de spinazie en peterselie toe en laat snel iets slinken. Let op, wok niet te lang, de spinazie mag nog wel een bite hebben. Zet het vuur uit, verbrokkel de kaas erboven en schep door de spinazie.
Kwast de randen van de plakjes bladerdeeg in met losgeklopt ei. Leg 1 cm van de onder- en zijrand een brede laag van het spinazie-kaasmengsel, vouw 1x om, klap de zijkanten naar binnen en rol verder totdat je een brede rol hebt. Zorg ervoor dat de naad aan de onderkant ligt en duw de rol wat platter. Herhaal dit bij de andere plakjes bladerdeeg. Kwast ze in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Bak ze in de oven in ca. 25 minuten knapperig bruin.
Lekker pittig, zoutig van smaak. Heerlijk over vanalles en nog wat, maar o.a. over gegrilde groenten, in salades en zelfs in soep. Kortom: snel in huis halen.