Spruitjesroerbak met aardappel

spruitjesroerbak met aardappel

spruitjes zijn nu volop verkrijgbaar en niet duur. Koop de kleintjes, die hebben veel smaak. Lekker met aardappel, noten en worst in een Hollandse roerbak.

 

thema: budget koken
kok: Jeannette

“Januari is een dure maand. Immers, de uitverkoop is volop bezig. En dat is het moment om toe te slaan natuurlijk. Maar dat trekt wel een wissel op mijn beurs helaas. Hoog tijd dus voor een portie budgeteten. Spruitjes, aardappel en (bio)worst uit de aanbieding. Ik maakte een soort van Hollandse roerbak. Pure smaken, niet duur en snel klaar. Restje over? Maak er een soepje van.”

 

ingrediënten 2-3 personen

  • 450 g kleine spruitjes, schoongemaakt
  • 4 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes ongeveer zo groot als de spruitjes
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 varkensbraadworsten, in dunne plakjes
  • ca. 10 takjes verse tijm (van een plantje)
  • handje gemengde (ongezouten) noten, grofgehakt

recept

Blancheer de spruitjes en aardappelblokjes. Doe ze in kokend water, laat dit opnieuw aan de kook komen en zet het vuur uit zodra echt kookt. Giet af op een vergiet.

Verhit de olie in een ruime hapjespan. Bak de ui aan, voeg de worst toe en bak rondom aan. Voeg nu de tijm, spruitjes en aardappelblokjes toe en laat alles onder regelmatig omscheppen gaar worden, Spruitjes en aardappels mogen wel een knapperig korstje hebben. Voeg eventueel nog een klein scheutje olie toe. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met de noten.

 

Variatietip
Niet echt budget, maar mocht je ze nog in huis hebben: voeg eens wat verse cranberries toe.