stracciatellakwark met mandarijn

simpel en toch sjiek, dit toetje met mandarijn

gerecht van de week: koken met mandarijn

kok: Lobke

“Nu zijn ze op hun lekkerst, verse mandarijnen. Fris zuur en sappig. In dit – simpele maar toch sjieke – toetje zijn ze een heerlijke tegenhanger van de stracciatella-mascarpone-kwark en eierkoek. Tip: vervang de eierkoek door kruidnoten voor een leuk Sinterklaas-dessert!”

ingrediënten (2 personen)

  • 1 schotel-eierkoek
  • 2 mandarijnen
  • 4 eetl magere kwark
  • 2 eetl mascarpone
  • 2 eetl cacaonibs
  • handjevol (blanke) amandelen

recept

Breek de eierkoek in stukjes en verdeel over twee schaaltjes. Pel de mandarijnen, houd 2 partjes apart en halveer de rest van de partjes. Verdeel over de stukjes eierkoek. Meng de mascarpone, kwark en cacaonibs. Schep op de mandarijnen en decoreer met amandelen en de hele partjes mandarijn.