taco-geroosterde-bloemkool

taco met geroosterde bloemkool

Vlees of vis mis je helemaal niet in deze heerlijke lunch-taco’s met pittig gekruide en geroosterde bloemkool.

 

gerecht van de week: vegetarisch
kok: Jeannette

“Ik ben geen fan van bloemkool. Ik vind ‘m doorgaan wat flauw van smaak. Maar van deze pittig gekruide en geroosterde bloemkool wordt ík zelfs blij. Heerlijk van smaak, knapperig van structuur. Samen met zwarte boontjes, verse spinazie en een simpel sausje van fèta en Griekse yogurt in een mini-tortilla (gordita). Echt een toplunch!”

ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 el masala kerrie
  • 2 el olie
  • 8 kleine handjes verse spinazie, gewassen en gedroogd
  • 1 blik zwarte boontjes, afgespoeld en uitgelekt.
  • 1 stuk fèta
  • 10 – 12 el Griekse yogurt
  • Srirachasaus, naar smaak
  • 8 gordita’s of mini-tortilla’s

recept

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng ze met de masala en olie. Verdeel ze over een bakplaat over braadslede. Rooster de roosjes in ca. 20 minuten beetgaar.

Meng de yoghurt en de fèta. Breng op smaak met srirachasaus.

Verwarm de mini-tortilla’s kort aan beide kanten in een koekenpan. Beleg ze achtereenvolgens met spinazie, een schepje boontjes en bloemkoolroosjes. Serveer met de fètadip.