
tagliatelle met andijvie en gorgonzola-roomsaus
Deze tagliatelle met andijvie en gorgonzola-roomsaus is supersnel klaar. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd.
ingrediënten van de week: andijvie & blauwe kaas
kok: Jeannette
“Gatver, wat een vreselijke maand is januari toch. Er lijkt geen einde aan te komen, oersaai en grijs. Fotograferen moet vóór 15 uur, anders is het te donker en krijg je geen mooi receptbeeld. Koken moet dus in de middag. Dat zat er deze week even niet in. Het bedenken en koken lukte wel gelukkig, het beeld heb je nog van me tegoed. Maak eens wat anders met andijvie dan een stamppotje. Deze makkelijke pasta bijvoorbeeld! Klaar in een handomdraai, boordevol verse groenten en ook nog eens vegetarisch. Vast ook heel lekker met verse spinazie.”
ingrediënten (2 volwassenen, 1 kind)
- een stronk (ca. 500 g) andijvie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1/2 potje semi-zongedroogde tomaatjes
- ca. 150 ml room
- ca. 125 g gorgonzola
- 250 g verse tagliatelle
- 2 el pijnboompitjes
recept
Zet het water voor de pasta op. Snijd de andijvie in reepjes, was ze goed en slinger ze droog. Snijd de ui in smalle parten en de knoflook en tomaatjes fijn. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak op laag vuur de ui ca. 5 minuten. Voeg nu de knoflook en tomaatjes toe en fruit nog even mee. Voeg de andijvie in porties toe en laat slinken. Kook ondertussen de pasta.
Schep eventueel wat vocht uit het andijviemengsel en voeg de room en gorgonzola toe. Bind eventueel met een klein beetje maizena of allesbinder.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Giet de pasta af, schep er wat van het andijvie-roommengsel op en bestrooi met de pijnboompitjes.