tapas met meloen en ham

ingrediënten van de week: meloen & ham
kok: Lonneke

“In deze drukke tijd vlak voor de vakantie met allerlei sociale afspraken en borrels – het WK, de school- en de sportfeestjes – wilde ik met meloen en ham makkelijk doen. Maar het moet natuurlijk wel lekker zijn én er feestelijk uitzien. Deze simpele, feestelijke tapas met twee soorten meloen kan je overal mee naartoe nemen. De cantaloupe wordt door de meeste mensen de lekkerste meloensoort gevonden en de Spaanse pata negra is de keizer onder de hammen. Plus, voor vegetarische borrelgasten: watermeloen met goede feta, echt heerlijk met fijngeknipte munt. De verse muntthee-hype is bij ons voorbij, dus voor de doorwoekerende muntplant is dit een mooie bestemming. Droge witte wijn of rosé erbij en je bent klaar om naar buiten te gaan!”

recept (2 schalen tapas)
1 cantaloupe of galiameloen, 1 watermeloen, pata negra (of andere rauwe ham), 200 g feta van Dodoni, takje verse munt, tapasprikkers

Zorg dat de watermeloen koud is en de cantaloupe of galiameloen op kamertemperatuur. Snijd de meloenen en de feta in blokjes. Prik de feta aan de watermeloen bestrooi ruim met fijngeknipte muntblaadjes. Van de rauwe ham kun je proberen een mooi roosje te maken, maar dat is lastig en zoals je op de foto ziet, lukte dat bij mij niet echt… Voor deze tapas met meloen en ham depte ik de bovenkant van de meloen een beetje droog voordat ik de ham erop prikte.