
tomatencurry met aardappel en kip
een pittige Indiase tomatencurry, verrassend lekker met blokjes aardappel
gerecht van de week: met aardappel
kok: Lonneke
“Als je door India reist, kan je bijna elke dag een andere curry eten. Er zijn zoveel variaties mogelijk! Ook veel vegetarische opties met allerlei soorten groenten (aubergine, erwtjes, bloemkool). Zelf houd ik vooral van curry’s met tomaat, waardoor kip extra mals wordt. Sinds ik daar blokjes aardappel aan toe voeg, ben ik helemaal om. Heerlijk! Tegenwoordig eten we vaker aardappels in een curry of door een pasta Genovese dan gewoon als gekookte aardappel…
Meer curry-inspiratie op ons blog vind je hier.”
ingrediënten (4 personen)
- 4 aardappels, geschild en in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 2 el (milde) currypasta (bijv. van Patak’s)
- 1 blik tomatenstukjes
- 4 el olijfolie of kokosolie
- 300 g rijst
- 100 ml room
- 1 bakje koriander, fijngehakt
recept
Fruit de uien in wat olijfolie of kokosolie in een braadpan tot ze goudbruin zijn. Voeg 2 tot 4 eetlepels van de currypasta en de stukjes kipfilet toe en bak tot de kip gaar is. Voeg dan de aardappelblokjes, het blik tomatenstukjes toe en een kopje water toe en laat 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer de room door de tomatencurry en breng de curry op smaak met peper en zout. Serveer de tomatencurry met de rijst en garneer met koriander.