tortilla met cantharellen en waterkers

tortilla met cantharellen en waterkers: een wrap boordevol smakelijke, knapperige groenten. En klaar in een handomdraai. Wat wil een mens nog meer op een zomerse dag!

ingrediënten van de week: tortilla & waterkers
kok: Jeannette

 

“Ik ben dol op wraps. Je kunt er werkelijk alles op gooien. Zo klaar en (bijna) altijd een succes. Deze wrap was ook weer een toppertje. Ik serveerde hem voor lunch, maar hij kan zeker ook dienst doen als hoofdgerecht. De cantharellen zijn stevig, vlezig en lekker van smaak. Perfect in combinatie met de frisse, iets pittige waterkers. Voordeel: je kunt ze schoonmaken in water in tegenstelling tot andere paddenstoelen. Tip van het paddenstoelenvrouwtje (die zij weer kreeg van een kok): het zand van de cantharellen krijg je er gemakkelijk vanaf door ze in een kom met water en een schepje bloem te zetten. Het vuil zakt naar de bodem. Ik probeerde het uit en inderdaad: het werkte! Kun je geen waterkers krijgen? Top dan af me een knapperige andere bladgroente als ijsbergsla of zomerpostelein”

ingrediënten (voor 2 personen)

  • ca. 150 g cantharellen
  • 1 paprika
  • ½ komkommer
  • 2-3 bosuitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tortillawraps (Ø 25 cm)
  • ½ zakje tuinkers
  • evt. sesamzaadjes

 

recept

Maak de cantharellen schoon, zoals boven omschreven, droog ze en snijd de grote exemplaren in stukken. Snijd de paprika in repen, schil de komkommer, halveer hem over de lengte en schraap de zaadjes eruit. Maak de buisuitjes schoon en snijd ze in smalle schuine stukken. Verhit de olie in een ruime hapjespan of wok en roerbak eerst de paprika, voeg dan de cantharellen toe en bak op het laatst de komkommerstukjes en eventueel de uistukjes kort mee. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg ze met het groentenmengsel. Verdeel de (eventueel nog extra gewassen) waterkers oven en bestrooi naar wens met sesamzaadjes. Lekker met een mengsel van Turkse yoghurt, harissa, zout naar smaak (maar ook lekker zonder).