
traktatie-appeltjes
deze handzame traktatie-appeltjes zijn makkelijk te maken en een feest voor jong én oud
gerecht van de week: appel & chocolade
kok: Jeannette
“Wilde ze al een tijdje maken, omdat ze er zo prachtig uitzien, deze traktatie-appeltjes. Niet alleen een leuk idee voor een kinderfeestje. Met de topping kun je eindeloos variëren en er zodoende dus ook een ‘grote mensen traktatie’ van maken.”
ingrediënten
- 4 kleine appeltjes, nieuwe oogst (ik had elstar), gewassen, steeltje verwijderd
- 100 g melkchocolade, in kleine blokjes
- 3 blokjes fudge, fijngehakt
- snuf kaneel
- 4 satéprikkers
voor de topping
- 3 roomboterbabbelaars, fijngehakt
- klein handje amandelen, geroosterd met een snufje kaneel
- klein handje pistachenootjes, fijngehakt
- snufje versgemalen zeezout (naar smaak)
recept
Smelt de chocolade samen met de fudge au bain-marie. Bij mij werd het mengsel vrij dik, dus ik kon de appeltjes niet echt dopen in de chocolade, maar moest het mengsel er opsmeren met een spatel of lepel. Zet de appeltjes op een stuk je bakpapier (op een schaaltje of in een bakje). Steek de stokjes door de appels. Verdeel de toppings over verschillende bakjes en doop de appeltjes erin of verdeel de topping met je handen over de appeltjes. Ik maakte een variant met roomboterbabbelaars, pistache en een snufje zeezout en eentje met kaneel-amandelen. Je kunt de ingrediënten ook naar wens mengen en over de appeltjes verdelen. Laat de appeltjes
Varieer ook eens met pure chocolade en kruiden als kardemom en gember. En met toppings van discodip of nougatine.