
vegetarische BBQ-spies met maiskolf
een bbq hoeft niet alleen over vlees te gaan: deze spiesen met maiskolf zijn perfect voor vegetariërs en groentefans
ingrediënten van de week: mais & rode ui
kok: Lonneke
“Bij het barbecueën zijn standaard hamburgers, speklappen en varkenssaté aan mij niet besteedt. Geef mij maar gegrilde groenten, pastasalade en gepofte aardappel. Ook deze vegetarische BBQ-spies met maiskolf is mij op het lijf geschreven. Ik ben geen vegetariër – een paar lamskoteletjes of een mooi stuk gegrilde zalm lust ik graag – maar grote hoeveelheden vlees vind ik absoluut overbodig. Om de voorbereidingstijd van deze groentespiesen te bekorten kan je voorgekookte maiskolven kopen. Supermakkelijk!”
ingrediënten (voor 3 spiesen)
- 2 maiskolven, gekookt en in drieën gesneden
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- ½ courgette
- 6 cantharellen of champignons
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- verse kruiden (peterselie en bieslook of oregano en tijm)
- evt. roomboter
recept
Prik de groenten zoals op de foto hierboven of in de volgorde die je zelf wilt op een ijzeren bbq-spies. Snijd de kruiden fijn en roer ze samen met geperste knoflook en peper en zout door wat olijfolie. Bestrijk de groenten met de kruidenolie en gril ze op de barbecue (of op een grilplaat op het gasfornuis) rondom gaar. Laat ze eventueel op de bbq nagaren in wat aluminiumfolie. Na het grillen kun je de stukken maiskolf eventueel nog met roomboter besmeren en bestrooien met wat extra zeezout.