vegetarische curry met spitskool

deze vegetarische curry zit vol verse groente en peulvruchten en staat binnen een kwartier op tafel

 

ingrediënten van de week: spitskool & zilveruitjes
kok: Lobke

 

“Voor mijn werk was ik op bezoek bij Fair Trade Original. Zij hebben een grote lijn Aziatische producten en ik kreeg van hen een Thaise gele currypasta en een blik kokosmelk mee. Dat inspireerde me om deze vegetarische curry te maken. Ik kook bijna nooit met producten uit zakjes of pakjes, maar voor currypasta wil ik wel een uitzondering maken. Het scheelt een behoorlijke rits producten op de ingrediëntenlijst :). Deze curry met spitskool is het snelste gerecht dat ik in lange tijd heb gemaakt, klaar in circa 10-15 minuten. Hoe ideaal voor doordeweeks is dát! Wat ik leuk vind, is dat de zilveruitjes zo nu en dan een lekker frisse twist aan de curry geven.”

ingrediënten (4 personen)

  • 200 g cherrytomaatjes
  • circa 100 g zilveruitjes uit pot
  • 1 kleine spitskool (circa 600-700 g)
  • handvol verse peterselie
  • scheut citroensap
  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt ca 240 g)
  • Thaise gele currypasta (pakje)
  • 250-300 ml kokosmelk
  • olijfolie of kokosolie
  • peper en zout
  • circa 300 g basmatirijst
  • scheutje gembersiroop

recept

Breng gezouten water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar.

Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool, snijd de onderzijde eraf en halveer de kool. Snijd de spitskool fijn en doe in een kom. Spoel de zilveruitjes af en halveer de tomaatjes. Doe bij de spitskool in de kom en meng met peper en zout, de peterselie en een beetje citroensap.

Verhit circa 1 eetlepel olie in een wok en pers het teentje knoflook erin uit. Fruit eventjes en voeg vervolgens de spitskool, tomaatjes en zilveruitjes toe. Roerbak circa 2-3 minuten. Voeg de curry en kokosmelk toe. Roer goed door. Giet de kikkererwten af, voeg ze toe en laat alles nog een paar minuten pruttelen.

Giet de rijst af, meng er een beetje gembersiroop door en serveer met de curry.