verse dadels met geitenkaas en pancetta

met heel weinig ingrediënten maak je enorm veel verrassend gevulde dadels

 

ingrediënten van de week: bleekselderij & pancetta
kok: Lobke

“Honderden heb ik er vroeger met monchou gevuld ter voorbereiding op verjaardagsfeestjes van mijn ouders: dadels. Ik at er overigens niet van, want  ik vond  dadels toen echt niet lekker. Of ik dacht dat ik dat vond, omdat ze er gewoon niet superlekker uitzien, die gerimpelde bruine plakdingen. Nu eet ik ze zeer regelmatig, bijvoorbeeld bij mijn ontbijt of als tussendoortje. Vers of gedroogd, ik vind het allebei heerlijk. Maar niet te veel in één keer, want het is ook wel weer zoet… Dit borrelhapje is een variant op de standaard gevulde dadel met monchou en walnoot. De geitenkaas en pancetta geven lekker tegenwicht aan het zoete van de dadel en de peer en bleekselderij zijn een frisse verrassing!”

verse dadels

verse dadels

ingrediënten (32 hapjes)

  • 16 (verse) dadels
  • circa 70 g zachte geitenkaas
  • 1/2 stengel bleekselderij (circa 40-50 g)
  • 1/4 conference peer (niet al te rijp)
  • 1/2-1 theel agavesiroop op honing
  • 1 plak pancetta of andere rauwe ham

recept

Verwijder de ‘draden’ van de halve bleekselderij-stengel, snijd het ‘droge’ stukje van de onder- en bovenkant af en snipper hem fijn en doe in een mengschaal. Schil de kwart peer en ontdoe van het stukje klokhuis. Snipper ook de peer fijn en voeg bij de bleekselderij. Meng er de agavesiroop erdoor.

Halveer de dadels en verwijder de pit. Vul de helften telkens met een flinke theelepel geitenkaas. Schep op elke gevulde dadel een theelepel van het bleekselderij-peermengsel en druk een beetje aan.

Snijd of scheur de plak pancetta in stukjes en verdeel over de gevulde dadels.

Tip: gebruik de rest van de peer in een smoothie, cake of salade