vleestomaat raapsteeltjes

vleestomaat met raapsteeltjes en hüttenkäse


geniet nú van raapsteeltjes, deze lentegroente is in april en mei op z’n best

 

thema: lentegroenten
kok: Lonneke

“Deze gevulde vleestomaten met raapsteeltjes en hüttenkäse zijn een verrassend lekker en licht bijgerecht. Kan bij vlees of vis, maar als bijgerecht – bijvoorbeeld met gebakken aardappelen en een salade – ook prima als je vegetarisch wilt eten. Het is goed van te voren te maken voor als je eters krijgt. Gewoon vlak voor het opdienen nog even in de oven zetten en je hebt alle handen vrij voor je gasten.”

ingrediënten (4 personen)

  • 500 g raapstelen
  • 4 grote vleestomaten
  • 6 el hüttenkäse (cottage cheese)
  • 2 el muesli (zonder rozijnen of noten)
  • 4 el geroosterde pijnboompitten
  • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper

recept

Snijd het kapje van de vleestomaten en hol ze voorzichtig uit. Bestrooi vervolgens de binnenkant van de uitgeholde tomaten met zout en peper en zet ze een tijdje omgekeerd op een snijplank zodat het overtollige vocht eruit kan lopen.

Was de raapstelen, snijd eventueel de worteltjes er af en hak ze grof. Doe de raapsteeltjes dan met het aanhangende water en wat zout in een pan en laat ze op halfhoog vuur in ongeveer 5 tot 8 minuten slinken. Laat de raapstelen vervolgens in een vergiet goed uitlekken (en druk het vocht er nog wat uit).

Schep vervolgens de muesli, samen met de pijnboompitten en de hüttenkäse door de raapsteeltjes. Breng op smaak met zout en peper. Dep de tomaten voor het vullen droog met keukenpapier en vul de tomaten met het raapsteeltjesmengsel. Zet de tomaten in een lage ovenschaal. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en zet ongeveer 20 minuten in de oven op 200ºC.