walnootrotsjes-met-cranberries

walnootrotsjes met cranberries

Deze walnootrotsjes met cranberries en kaneel zijn een heerlijke winterse variant op de welbekende pindarotsjes. Klaar in een handomdraai!

 

ingrediënten: walnoot & chocolade
kok: Jeannette

“Walnoot, cranberry, kaneel en chocolade: in mijn beleving op en top winterse smaken. De perfecte ingrediënten voor een snelle lekkernij. Ik maakte er een variant mee op de welbekende pindarotsjes. De cranberries geven een lekker frisse twist aan de zwaardere smaken van walnoot en chocolade. Een perfect bonbonnetje voor alle feestdagen die nog voor de deur staan. En niet alleen leuk om zelf te presenteren, ook als cadeautje doen deze winterse walnotenrotsjes het goed!”

ingrediënten (ca. 20 stuks)

  • 40 g gedroogde cranberries, fijngehakt
  • 110 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • 200 g melkchocolade van goede kwaliteit
  • 1 tl kaneelpoeder 

recept

Snijd de noten in grove stukken en snijd de cranberries fijn. Smelt 2/3 van de chocolade au bain marie. Haal de schaal van de warmtebron als de chocolade is gesmolten en voeg de rest van de chocolade toe. Roer voortdurend totdat alle chocolade is gesmolten. Rooster ondertussen de walnoten. Roer vervolgens de walnoten en cranberries door de gesmolten chocolade. Bekleed een bakblik met bakpapier en schep met behulp van 2 theelepels kleine bergjes van het walnoten-chocolademengsel op het bakpapier. Laat ze een minuut of 15 op het aanrecht afkoelen en zet de walnotenrotsjes dan minimaal een uur in de koeling.

tip Ook lekker met pure chocolade in plaats van melkchoco.