
soep van waterkers met komijn
waterkers, komijn en tortilla’s. Beetje bouillon erbij en klaar is je overheerlijke soep!
ingrediënten van de week: waterkers & tortilla
kok: Lobke
“Waterkers is een perfecte groente om een mooie soep van te maken. Het lijkt op kervel, maar heeft meer pit. Combineert fantastisch met komijn. Het recept voor deze prachtige donkergroene waterkerssoep is eigenlijk niet van mij, maar van Fred. Maar aangezien we getrouwd zijn, is dat wat van hem is, van mij 🙂 Fred maakte deze soep vroeger vaak als supa del dÃa in het Mexicaanse restaurant waar hij chefkok was. Omdat tortilla’s daar volop voorhanden waren, gebruikte hij die om de soep te binden.”
ingrediënten (2-4 personen)
- 300-400 g waterkers
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 blokjes groentenbouillon
- 2 flinke theel komijn
- 2 (wholewheat) tarwetortilla’s
- 2 volle eetl kwark of zure room (optioneel)
- peper en zout
recept
Maak bouillon van 750 ml kokend water en de bouillonblokjes. Snijd de waterkers grof. Fruit de ui glazig met het uitgeperste teentje knoflook. Voeg de waterkers toe en roerbak heel kort mee. Voeg de bouillon en de komijn toe en laat zachtjes koken. Voeg na circa 10 minuten de tortilla’s toe en laat de soep nog circa 20 minuten koken tot de tortilla’s helemaal zacht zijn. Pureer de soep en breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Lekker met een schepje kwark of zure room.