
watermeloen slushpuppie met munt en gember
watermeloen is hét zomerfruit van 2016. Dit ijsdrankje is dus heel hip 🙂
gerecht van de week: ijs
kok: Lobke
“Watermeloen, als hij goed zoet is en uit de koeling komt, is perfect als salade bij gerechten, als toetje of als tussendoortje. Geen toevoeging nodig! Maar je kunt met watermeloen te gekke culinaire combi’s maken. Zo past het heel goed bij sterke smaken van feta en olijf. Of van munt en gember, zoals in dit hippe zomerse ijsdrankje. Heel eerlijk: ik wilde er ijs van draaien in de ijsmachine, maar had teveel watermeloen-mengsel erin gedaan. Hierdoor werd het niet meer dan slushpuppie. Maar eigenlijk bleek dat een gouden vondst!”
ingrediënten (4 porties)
- 800 g watermeloen
- glaasje water
- 10-20 g verse gember (naar eigen smaak)
- flink wat munt (ik heb de blaadjes van 6 takken gehaald)
recept
Mix de ingredienten in de blender en giet in de ijsmachine. Net voordat het echt ijs gaat worden, zet je de machine stop (of maak er ijs van). Roer goed door en schenk uit. Drink direct.
Je kunt het mengsel ook in de vriezer zetten. Ik denk dat het dan na een paar uur gereed is. Wel circa elk half uur even omscheppen om kristalvorming te voorkomen!