watermeloensalade met komkommer

snel, fris en fruitig. Een ideale zomersalade!

 

gerecht van de week: komkommertijd
kok: Lobke

“Op dit moment zit ik middenin een verhuizing. Geen werkende keuken tot mijn beschikking helaas. Maar gelukkig vraagt koken met komkommer niet per se om apparatuur. Voor deze zomerse salade heb je alleen een snijplank, mes en schaal voor nodig. Eigenlijk weet ik niet of dit gerecht een echt gerecht is, omdat je niets anders doet dan snijden en samenvoegen van ingrediënten. Maar lékker is deze salade absoluut! Zeker op warme dagen. Als lunch of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue.”

ingrediënten (2-4 personen)

  • 1 kilo watermeloen
  • 0,5 komkommer
  • 1 nectarine (blanc)
  • 100 g frambozen

recept

Snijd de watermeloen in parten, verwijder de schil (en eventueel de pitten) en snijd in grove stukken.

Snijd de nectarine doormidden, verwijder de pit en snijd de vrucht in parten.

Snijd de komkommer over de lengte doormidden en snijd elke helft in plakken.

Meng alles door elkaar en voeg de frambozen toe.