
wrap met halloumi, biet en granaatappel
In deze wrap is de hartige smaak van de halloumi heerlijk in combinatie met de zoete bietjes en knapperige zoete of zure granaatappelpitjes
ingrediënten van de week: halloumi en granaatappel
kok: Jeannette
“Hartig meets zoet: deze combi van hartige halloumi met zoete biet en granaatappel is heerlijk! En past ook nog binnen mijn streven om met minder ingrediënten te koken. Halloumi is een mediterrane kaas. Hartig en een beetje rubberachtig van structuur. Je kunt hem perfect bakken of grillen, want hij smelt nagenoeg niet. Ik maakte een simpele salade van verse bladspinazie, rauwe geschaafde rode bietjes en zoete granaatappelpitjes. Een heerlijke combi vol fijne contrasten in smaak en structuur. En ook nog eens vegetarisch en klaar in een handomdraai. Granaatappel heb je overigens in een zoete en een zure variant. De zure kon ik nu niet krijgen. Maar die had ook perfect (misschien nog wel beter) gepast in deze salade.”
ingrediënten
- 2 handjes verse spinazie
- 1 kleine, verse rode biet
- 1 granaatappel (zoet of zuur, kan allebei)
- 1 blok halloumi
- 1½ el olie
- 2 Linanese platbroden (of grote tortilla’s)
voor de saus
- 2 el Turkse yoghurt
- kneepje citroensap
- citroenrasp
- paar druppels balsamicoazijn
- peper en zout naar smaak
recept
Was en droog de verse spinazie. Schil het bietje en schaaf met een mandoline in flinterdunne plakjes. Meng de plakjes biet door de spinazie. Snijd de halloumi in plakken. Snijd de granaatappel overlangs doormidden. Maak van je hand losjes een kommetje en leg er een halve granaatappel in. Sla nu met een pollepel op de schil van de granaatappel en laat de pitjes door je vingers in een kommetje vallen. Gaat perfect. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes halloumi om en om goudbruin.
Meng, voor de saus, de yoghurt met een kneepje citroensap, balsamicoazijn en citroenrasp. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Verwarm de platbroden, verdeel de spinazie-bietensalade erover. Leg de plakjes halloumi erop en verdeel er een handje granaatapelpitjes over. Serveer met de saus. Overigens, je kunt deze salade ook gewoon zó serveren, zonder brood.