wrap-met-zalm-en-ricotta

wrap met zalm en ricotta

deze wrap met zalm en ricotta, extra op smaak gebracht met zoete, pikante pepertjes is hét perfecte lunch- of picknickgerecht

ingrediënten van de week: paprika & ricotta
kok: Jeannette

“Ik ben momenteel in de ban van de peppadew. Je kent ze wel: die kleine, ronde, rode, zoete maar ook pikante pepertjes. Of mini-paprikaatjes. Doorgaans koop je ze gevuld bij de Marokkaan of supermarkt. Ik verwerkte deze pikante smaakmakers in dit supermakkelijke lunchgerecht. De peppadews die je overhoudt vul je simpel met tonijn of ansjovis. Lekker voor bij de borrel!”

ingrediënten (2 personen)

  • 6-8 peppadews
  • 5 flinke eetlepels ricotta
  • 1 limoen
  • peper en zout naar smaak
  • paar takjes verse koriander
  • 2 wraps (∅ 20 cm)
  • 2 grote bladeren ijsbergsla
  • 2-4 dunne plakjes gerookte zalm
  • keukentouw of aluminiumfolie

recept

Snijd de peppadews heel fijn. Roer de ricotta los en meng de fijngesneden peppadews erdoor. Snijd een klein kapje van de limoen af en knijp het sap eruit boven de ricotta (naar eigen smaak). Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de wraps conform de aanwijzingen op de verpakking zodat ze soepel zijn. Bestrijk ze met het ricottamengsel. Beleg elke wrap met een blad sla, verdeel er de zalm over en bestrooi met koriander naar smaak. Rol ze strak op en snijd ze doormidden. Bind om elke helft een stukje keukentouw. Garneer de helften eventueel met een takje koriander en serveer er een partje limoen bij.

tip
Wil je ze meenemen, verpak ze dan in aluminiumfolie en bewaar ze koel totdat je ze gaat eten. Doe eventueel een bevroren kunstof ijsblokjesvormpje (jeweetwel, die vormpjes met vocht er al in die je alleen maar in de vriezer hoeft te leggen) in de broodtrommel bij de wraps.

tip
In kleine plakjes gesneden ook perfect als onderdeel van een hapjes- of brunchbuffet