
zalmspies met avocado-mangosalsa
Makkelijke zalmspies met avocado-mangosalsa. Lekker met frisse limoenmayonaise en minitortilla’s. Een feest op je bord!
ingrediënten van de week: zalm & avocado
kok: Jeannette
“Code oranje en wat schaft de pot…? Juist ja, zomerse zalmspiesen met avocado-mangosalsa. Een aanrader voor iedereen die hunkert naar een zonovergoten lentedag. Zo’n heerlijke dag waarop je voor het eerst weer naar buiten gaat en denkt: ‘hé, het kan dus ook anders!’ En is de lente overgegaan in de zomer, dan gril je de spiesen gewoon op de bbq. Kortom, met dit gerecht kun je de komende maanden wel vooruit. En dat het dan nu maar écht lente mag worden.”
ingrediënten (4 pers.)
salsa
- 1 avocado
- 1 mango
- 1 rode peper
- 2 el limoensap
- 1 el olijfolie
- 1 tl gembersiroop
- 1 bosui
- 2 el verse koriander
limoenmayonaise
- 2 el mayonaise
- 2 el zure room
- 1 el limoensap
- rasp van 1/2 limoen
- 1/2 rode peper
zalm-gambaspiesen
- 300 g verse zalmfilet
- 8 reuzengarnalen
- 1 limoen
- 1 el olijfolie
- 8 satéprikkers
- 8 mini-tortilla’s (gordita’s)
recept
Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de ingrediënten voor de salsa door elkaar. Breng op smaak met het limoensap, de olijfolie, de gembersiroop en peper en zout naar smaak. Schep voorzichtig door elkaar. Snij de bosui in ringetjes en hak de koriander fijn. Verdeel de bosui en koriander over de salsa en zet koel weg.
Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet koel weg.
Dep de zalmfilet droog en snijd hem in 12 gelijke stukken (voor zover als mogelijk is). Verwijder de pantsers van de garnalen en laat het staartje zitten. Snijd de limoen in 8 partjes. Rijg om en om zalmfilet, limoen en gamba’s op de spiesen en strijk ze in met olijfolie. Verhit de grillpan en gril de spiesen in ca. 6 minuten om en om gaar. Houd de spiesen die gaar zijn warm onder aluminiumfolie.
Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Serveer de spiesen met de gordita’s, salsa en limoenmayonaise.
tip
houd je van pittig? gebruik de pepertjes dan mét zaadjes.
tip
gembersiroop kun je echt voor van alles en nog wat gebruiken. De zoete gembersmaak is geraffineerd en gaat heel goed samen met limoen, avocado, mango, ananas en kip. Ik gebruik gembersiroop in heel veel gerechten, zélfs in smoothies. Dus snel in huis halen, zo’n fles.