Zweedse snack met zalm

Zweedse snack: gravad lax op knäckebröd met hüttenkäse

gerecht van de week: borrelhap bij de buis
kok: Lobke

“In het kader van de locatie van het Eurovisie Songfestival, heb ik een Zweedse snack gemaakt om voor de buis te eten. Als kind vond ik het Songvestival echt te gek. Gezellig de hele avond samen voor de televisie zitten en punten geven. Nu vind ik het één grote poppenkast met veel te veel oost-Europese muziek (niet mijn smaak) en geschreeuw. Maar: óók als je niet naar het Songfestival gaat kijken, is deze toast van knäckebröd met ‘gravad lax’ (gerookte zalm) en hüttenkäse een snack-topper! :)”

ingrediënten (10-12 snacks)

  • 1 klein bietje (ca 80 g)
  • 0,5 kleine citroen (sap en zest)
  • 1 theel dille
  • 1 theel honing
  • peper en zout
  • 150 g gerookte zalm
  • 10-12 kappertjes of appelkappers
  • hüttenkäse naar smaak

 

recept

Schil en rasp het bietje. Meng er citroensap en -zest door en voeg de honing en dille toe. Maak verder op smaak met een beetje peper en zout.

Snijd of breek 5 of 6 knäckebrödjes in tweeën.

Smeer er huttenkase op. Beleg elk toastje met zalm en top af met de bietjesrasp en een kappertje.